ZUPY
      
     1. Rosół drobiowy z makaronem
2. Bulion drobiowo-wołowy z kołdunami mięsnymi
3 . Krem z brokułowy z prażonymi migdałami
4. Krem dyniowy z pestkami dyni - sezonowo
5 . Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
6. Krem z białych warzyw z grzankami
 

DANIE DŁÓWNE 

1.Schab pieczony w kompozycji z filetem drobiowym faszerowanym (pieczarkami i cebulką), ziemniaki oraz zaestaw surówek
2.Schab pieczony w kompozycji z filetem drobiowym faszerowanym szpinakiem, ziemniaki oraz zestaw surówek
3.Rolada wieprzowa faszerowana mięsem drobiowym, ziemniaki oraz zestaw surówek
4. Pieczeń wieprzowa w kompozycji z filetem drobiowym faszerowanym serem feta i pomidorami, ziemniaki oraz zestaw surówek.
5. Rolada ze schabu w ziołowym aromacie, ziemniaki oraz zestaw surówek
6. Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym, ziemniaki oraz zestaw surówek +3zł/os
7. Kotlet cordon blue z szynką i serem, ziemniaki oraz zestaw 
surówek

 
KOLACJA I
 
1. Bogracz 
2. Zupa toskańska z kuleczkami mozzarelli
3. Francuska zupa cebulowa na białym winie podawana z tartym parmezanem.
4. Krem serowy z grzankami
5. Gulasz węgierski
6. Krem dyniowy z pestkami dyni -sezonowo
7. Krem ziemniaczano porowy podawany z chipsem z marchewki
8. Krem borowikowy 
  • KOLACJA II 

    1. Kieszeń drobiowa nadziewana bakaliami w sosie śmietanowym.
    2. Soczysta karkówka pieczona w sosie winno-żurawinowym.
    3. Pierś drobiowa na salsie pomidorowo warzywnej.
    4. Rolada z indyka faszerowana żurawiną
    5. Karkówka pieczona z warzywami podawana z sosem chrzanowym.
    6. Dorsz pieczony w sosie śmietanowo-koperkowym

  • KOLACJA III
    1. Szaszłyki z poledwiczek drobiowych w chrupiącej panierce z sosem słodko-kwaśnym lub czosnkowym
    2. Filet drobiowy zapiekany ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, makaron tagiatelle.
    3. Podudzie drobiowe nadziewane , surówka z kapusty pekińskiej.
    4. Klopsiki wieprzowo-wołowe na salsie pomidorowej , ryż z warzywami.
    5. Rożek z ciasta francuskiego faszerowany mięsem


    KOLACJA IV 

    1. Barsz czerwony na żeberkach wędzonych 

    dodatki do kolacji IV
    Krokiet z kapustą i pieczarkami
    Kapuśniaczki
    Paszteciki
    Kaszaczki
    2. Żurek po staropolsku

SAŁATKI (3 do wyboru)

1. Sałatka pieczarkowa (pieczarka marynowana, ogórek konserwujący, jajka, szczypior, majonez, przyprawy)
2. Sałatka jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, groszek, ogórek kiszony, cebula, ziemniaki, majonez, przyprawy)
3. Sałatka z gyrosem (kurczak, ogórek kiszony, kukurydza, kapusta pekińska, majonez, ketchup, przyprawy)
4. Sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula czerwona, oliwki, ser feta, sos winegret)
5. Sałatka z brokułami (brokuły, kalafior, pomidor, oogórek , jajko, szczypiorek, papryka słodka, majonez) 
6. Sałatka z Tortelini (szynka, ser zółty, kukurydza, pomidorki, ogórek, przyprawy, majonez)

7. Sałata z ananasem (ananas, kurczak, kukurydza, ser żółty, jajko, papryka marynowana, majonez, przyprawy)
8. Sałatka z makaronem ryżowym (szynka, papryka, ogórek, koperek , majonez)
 
 
ZIMNA PŁYTA 
 
1. Ruloniki szynkowe 
2. Nuggetsy mix (w migdałach, sezamie, cieście naleśnikowym)
3. Rolada ze schabu z boczkiem
4. Tortilla z kurczakiem grilowanym, lub szynką
5. Rolada z kurczęcia.
6. Rolada serowa faszerowana kurczakiem i pieczarkami
7. Galaretka drobiowa
8. Galaretka wieprzowa z warzywami
9. Galantyna ze schabu faszerowane pastą chrzanową
10. Galantyna drobiowa z sosem czosnkowym
11. Baleron drobiowy
12. Pomidory z mozzarellą
13. Łosoś na grzankach z serkiem i oliwką
14. Śledź po żydowsku (cebulka + koperek)
15. Śledź w oleju lnianym
16. Śledź w śmietanie
17. Śledz po węgiersku 
18. Rolada szpinakowa  z łososiem
19. Rolada marchwiowa z szynką i serkiem
20. Tartinki z pastą z wędzonego pstrąga +3zł

DANIA WEGETARIŃSKIE

Krem pomidorowy

  • Krem brokułowy z prażonymi migdałami
  • Dorsz smażony panierowany
  • Makaron tagiatelle ze szpinakiem
  • Makaron penne w sosie śmietanowym
  • Risotto z warzywami
 
 
 
NAPOJE ZIMNE I GORACE (bez ograniczen)
 
-stół kawowo-herbaciany
-woda gazowana, niegazowana z cytryną i miętą
-Soki
-Pepsi, Mirinda, 7 Up (w 0,5L)

 
 
DODATKOWO OFERUJEMY
 
-stół wiejski
-pieczonego prosiaka
-fontenne alkoholową
-fontanne czekoladową
zapraszamytekst.png

Kontakt


 icontelWesela i imprezy: 600 053 425 i 532 202 831
 Restauracja: 662 848 978

iconmail  kontakt@podksieciagorka.pl  

  37-630 Oleszyce,
  ul. Zamkowa 61E

Mapka dojazdu

Search