ZUPY
1. Rosół drobiowy z makaronem
2. Krem borowikowy z grzankami
3 . Krem brokułowy z prażonymi migdałami
4. Krem dyniowy z pestkami dyni - sezonowo
5. Krem z białych warzyw z grzankami
5. Krem z białych warzyw z grzankami
DANIE DŁÓWNE
1.Schab pieczony w kompozycji z filetem drobiowym faszerowanym (pieczarkami i cebulką), ziemniaki oraz zestaw surówek
2.Schab pieczony w kompozycji z filetem drobiowym faszerowanym szpinakiem, ziemniaki oraz zestaw surówek
3.Rolada wieprzowa faszerowana mięsem wieprzowo-drobiowym, ziemniaki oraz zestaw surówek
4. Pieczeń wieprzowa w kompozycji z filetem drobiowym faszerowanym serem feta i pomidorami, ziemniaki oraz zestaw surówek.
5. Rolada ze schabu w ziołowym aromacie, ziemniaki oraz zestaw surówek
6. Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym, ziemniaki oraz zestaw surówek +3zł/os
7. Filet drobiowy zwijany w boczku w sosie z zielonego pieprzu, ziemniaki oraz zestaw surówek
8. Filet drobiowy zapiekany z serem wędzonym i żurawiną, ziemniaki zestaw surówek
5. Rolada ze schabu w ziołowym aromacie, ziemniaki oraz zestaw surówek
6. Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym, ziemniaki oraz zestaw surówek +3zł/os
7. Filet drobiowy zwijany w boczku w sosie z zielonego pieprzu, ziemniaki oraz zestaw surówek
8. Filet drobiowy zapiekany z serem wędzonym i żurawiną, ziemniaki zestaw surówek
KOLACJA I
1. Zupa Bogracz (mięso wieprzowe, ogórki kiszone,papryka marchew,pietruszka,pieczarki,cebula)
2.Zupa francuska na białym winie podawana z tartym parmezanem.
3. Krem serowy podawany z ziołowymi grzankami.
4. Zupa węgierska (mięso wieprzowe,pomidory,mix papryk w tym papryczka ostra,cebula, czosnek)
5. Krem z dyni podawny z prażonym słonecznikiem -sezonowo
6. Krem borowikowy.
7. Kwaśnica na żeberkach z ziemniakami
2.Zupa francuska na białym winie podawana z tartym parmezanem.
3. Krem serowy podawany z ziołowymi grzankami.
4. Zupa węgierska (mięso wieprzowe,pomidory,mix papryk w tym papryczka ostra,cebula, czosnek)
5. Krem z dyni podawny z prażonym słonecznikiem -sezonowo
6. Krem borowikowy.
7. Kwaśnica na żeberkach z ziemniakami
- KOLACJA II
1. Kieszeń drobiowa nadziewana bakaliami w sosie śmietanowym,ryż paraboliczny, surówka z kapusty pekińskiej.
2. Soczysta karkówka duszona w sosie winno-żurawinowym, czastki ziemniaczane, surówka z czerwonej kapusty.
3.Polędwiczka drobiowa podawana z pesto z zilonego groszku, cząstki ziemniaczane kapusta modra
4. Karkówka pieczona z warzywami podawana z sosem chrzanowym, czastki ziemniaczane.
5. Dorsz pieczony w sosie śmietanowo-koperkowym, ryz z warzywami. - 6. Filet drobiowy zapiekany ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, makaron tagiatelle.
- KOLACJA III serwowana porcjowo
1. Szaszłyki z poledwiczek drobiowych w chrupiącej panierce z sosem słodko-kwaśnym lub czosnkowym
2. Podudzie drobiowe nadziewane , surówka z kapusty pekińskiej.
3. Skrzydełka w chrupiacej panierce z warzywami (ziemniaki, cukinia,papryka na miksie sałat, podawe z sosem słodko-ostrym.- 4.Gril mix (kiełbasa.kaszanka,papryka,cukinia,cebula)
KOLACJA IV
1. Barsz czerwony na żeberkach wędzonych
dodatki do kolacji IV
Krokiet z kapustą i pieczarkami
Kapuśniaczki
Paszteciki
Kaszaczki
2. Żurek po staropolsku
SAŁATKI (3 do wyboru)
1. Sałatka pieczarkowa (pieczarka marynowana, ogórek konserwujący, jajka, szczypior, majonez, przyprawy)
2. Sałatka jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, groszek, ogórek kiszony, cebula, ziemniaki, majonez, przyprawy)
3. Sałatka z gyrosem (kurczak, ogórek kiszony, kukurydza, kapusta pekińska, majonez, ketchup, przyprawy)
4. Sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula czerwona, oliwki, ser feta, sos winegret)
5. Sałatka z brokułami (brokuły, kalafior, pomidor, oogórek , jajko, szczypiorek, papryka słodka, majonez)
6. Sałatka z Tortelini (szynka, ser zółty, kukurydza, pomidorki, ogórek, przyprawy, majonez)
7. Sałata z ananasem (ananas, kurczak, kukurydza, ser żółty, jajko, papryka marynowana, majonez, przyprawy)
8. Sałatka z makaronem ryżowym (szynka, papryka, ogórek, koperek , majonez)
9. Sałatka z tortelini (tortelini serowe , szynka papryka,ogórek zielony, szczypiorek, majonez przyprawy)
10. Sałatka z rukola i tortelini ( tortelini serowe,mix sałat z rukoląpomidorki suszone,zielony słonecznik,sos winegret)
9. Sałatka z tortelini (tortelini serowe , szynka papryka,ogórek zielony, szczypiorek, majonez przyprawy)
10. Sałatka z rukola i tortelini ( tortelini serowe,mix sałat z rukoląpomidorki suszone,zielony słonecznik,sos winegret)
ZIMNA PŁYTA
1. Ruloniki szynkowe z pasta chrzanową
2. Nuggetsy podawane z sosem czosnkowym
3. Rolada z kurczęcia
4. Tortilla z kurczakiem grilowanym.
4. Tortilla z kurczakiem grilowanym.
5. Rolada z kurczęcia.
6. Rolada serowa faszerowana kurczakiem i pieczarkami
7. Galaretka drobiowa
8. Galaretka wieprzowa z warzywami
9. Rolada serowa faszerowana kurczakiem i pieczarkami
10. Boczek nadziewany mięsem mielonym z sosem musztardowym.
11.Wędliny
12. Pomidory z mozzarellą
13. Łosoś na grzankach z serkiem i oliwką
14. Śledź po żydowsku (cebulka + koperek)
15. Śledź w oleju lnianym
16. Śledź w śmietanie
17. Śledz po węgiersku
18. Rolada szpinakowa z twarożkiem i łososiem17. Śledz po węgiersku
19. Rolada słoneczna z szynką i serkiem.
20. Schab nadziewany śliwką i morelą podawany z sosem chrzanowym
DANIA WEGETARIŃSKIE
Krem pomidorowy
Krem brokułowy z prażonymi migdałami
Medalion wegetariański (a'la kotlet)
Dorsz smażony panierowany
Makaron tagiatelle ze szpinakiem
Makaron penne w sosie śmietanowym
Risotto z warzywami
Papryka pieczona z ryżem i warzywami
NAPOJE ZIMNE I GORACE (bez ograniczen)
-stół kawowo-herbaciany
-woda gazowana, niegazowana z cytryną i miętą
-Soki
DODATKOWO OFERUJEMY
-stół wiejski
-pieczonego prosiaka
-fontenne alkoholową
-fontanne czekoladową