ZUPY
      
     1. Rosół drobiowy z makaronem
2. Krem borowikowy z grzankami
3 . Krem brokułowy z prażonymi migdałami
4. Krem dyniowy z pestkami dyni - sezonowo
5. Krem z białych warzyw z grzankami
 

DANIE DŁÓWNE 

1.Schab pieczony w kompozycji z filetem drobiowym faszerowanym (pieczarkami i cebulką), ziemniaki oraz zestaw surówek
2.Schab pieczony w kompozycji z filetem drobiowym faszerowanym szpinakiem, ziemniaki oraz zestaw surówek
3.Rolada wieprzowa faszerowana mięsem wieprzowo-drobiowym, ziemniaki oraz zestaw surówek
4. Pieczeń wieprzowa w kompozycji z filetem drobiowym faszerowanym serem feta i pomidorami, ziemniaki oraz zestaw surówek.
5. Rolada ze schabu w ziołowym aromacie, ziemniaki oraz zestaw surówek
6. Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym, ziemniaki oraz zestaw surówek +3zł/os
7. Filet drobiowy zwijany w boczku w sosie z zielonego pieprzu, ziemniaki oraz zestaw 
surówek
8. Filet drobiowy zapiekany z serem wędzonym i żurawiną, ziemniaki zestaw surówek

 
KOLACJA I
 
1. Zupa Bogracz (mięso wieprzowe, ogórki kiszone,papryka marchew,pietruszka,pieczarki,cebula)
2.Zupa francuska na białym winie podawana z tartym parmezanem.
3. Krem serowy podawany z ziołowymi grzankami.
4. Zupa węgierska (mięso wieprzowe,pomidory,mix papryk w tym papryczka ostra,cebula, czosnek)
5. Krem z dyni podawny z prażonym słonecznikiem -sezonowo
6. Krem borowikowy.
7. Kwaśnica na żeberkach z ziemniakami
  • KOLACJA II 

    1. Kieszeń drobiowa nadziewana bakaliami w sosie śmietanowym,ryż paraboliczny, surówka z kapusty pekińskiej.
    2. Soczysta karkówka duszona  w sosie winno-żurawinowym, czastki ziemniaczane, surówka z czerwonej kapusty.
    3.Polędwiczka drobiowa podawana z pesto z zilonego groszku, cząstki ziemniaczane kapusta modra
    4. Karkówka pieczona z warzywami podawana z sosem chrzanowym, czastki ziemniaczane.
    5. Dorsz pieczony w sosie śmietanowo-koperkowym, ryz z warzywami.

  • 6. Filet drobiowy zapiekany ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, makaron tagiatelle.
  • KOLACJA III serwowana porcjowo

  • 1. Szaszłyki z poledwiczek drobiowych w chrupiącej panierce z sosem słodko-kwaśnym lub czosnkowym
    2. Podudzie drobiowe nadziewane , surówka z kapusty pekińskiej.
    3. Skrzydełka w chrupiacej panierce z warzywami (ziemniaki, cukinia,papryka na miksie sałat, podawe z sosem słodko-ostrym.
  • 4.Gril mix (kiełbasa.kaszanka,papryka,cukinia,cebula)


    KOLACJA IV 

    1. Barsz czerwony na żeberkach wędzonych 

    dodatki do kolacji IV
    Krokiet z kapustą i pieczarkami
    Kapuśniaczki
    Paszteciki
    Kaszaczki
    2. Żurek po staropolsku

SAŁATKI (3 do wyboru)

1. Sałatka pieczarkowa (pieczarka marynowana, ogórek konserwujący, jajka, szczypior, majonez, przyprawy)
2. Sałatka jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, groszek, ogórek kiszony, cebula, ziemniaki, majonez, przyprawy)
3. Sałatka z gyrosem (kurczak, ogórek kiszony, kukurydza, kapusta pekińska, majonez, ketchup, przyprawy)
4. Sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula czerwona, oliwki, ser feta, sos winegret)
5. Sałatka z brokułami (brokuły, kalafior, pomidor, oogórek , jajko, szczypiorek, papryka słodka, majonez) 
6. Sałatka z Tortelini (szynka, ser zółty, kukurydza, pomidorki, ogórek, przyprawy, majonez)

7. Sałata z ananasem (ananas, kurczak, kukurydza, ser żółty, jajko, papryka marynowana, majonez, przyprawy)
8. Sałatka z makaronem ryżowym (szynka, papryka, ogórek, koperek , majonez)
9. Sałatka z tortelini (tortelini serowe , szynka papryka,ogórek zielony, szczypiorek, majonez przyprawy)
10. Sałatka z rukola i tortelini ( tortelini serowe,mix sałat z rukoląpomidorki suszone,zielony słonecznik,sos winegret)
 
 
ZIMNA PŁYTA 
 
1. Ruloniki szynkowe z pasta chrzanową
2. Nuggetsy podawane z sosem czosnkowym
3. Rolada z kurczęcia
4. Tortilla z kurczakiem grilowanym.
5. Rolada z kurczęcia.
6. Rolada serowa faszerowana kurczakiem i pieczarkami
7. Galaretka drobiowa
8. Galaretka wieprzowa z warzywami
9. Rolada serowa faszerowana kurczakiem i pieczarkami
10. Boczek nadziewany mięsem mielonym z sosem musztardowym.
11.Wędliny
12. Pomidory z mozzarellą
13. Łosoś na grzankach z serkiem i oliwką
14. Śledź po żydowsku (cebulka + koperek)
15. Śledź w oleju lnianym
16. Śledź w śmietanie
17. Śledz po węgiersku 
18. Rolada szpinakowa  z twarożkiem i łososiem
19. Rolada słoneczna  z szynką i serkiem.
20. Schab nadziewany śliwką i morelą podawany z sosem chrzanowym



DANIA WEGETARIŃSKIE

Krem pomidorowy
Krem brokułowy z prażonymi migdałami

Medalion wegetariański (a'la kotlet)
Dorsz smażony panierowany
Makaron tagiatelle ze szpinakiem
Makaron penne w sosie śmietanowym
Risotto z warzywami
Papryka pieczona z ryżem i warzywami
 
 
 
NAPOJE ZIMNE I GORACE (bez ograniczen)
 
-stół kawowo-herbaciany
-woda gazowana, niegazowana z cytryną i miętą
-Soki


 
 
DODATKOWO OFERUJEMY
 
-stół wiejski
-pieczonego prosiaka
-fontenne alkoholową
-fontanne czekoladową
zapraszamytekst.png

Kontakt


 icontelWesela i imprezy: 600 053 425 i 532 202 831
 Restauracja: 662 848 978

iconmail  kontakt@podksieciagorka.pl  

  37-630 Oleszyce,
  ul. Zamkowa 61E

Mapka dojazdu

Search