ZUPY
      1. Rosół wołowy z makaronem
     2. Rosół drobiowy z makaronem
3. Krem z brokułów z grzankami
4. Krem z buraków z jajkiem na twardo
5. Krem z borowików z groszkiem ptysiowym
6. Krem pieczarkowy
7. Żurek z jajkiem i kiełbasą
8. Barszcz z uszkami lub (krokietem, pasztecikiem, paluszkami)
9. Barszcz ukraiński
10. Bogracz wieprzowy lub drobiowy
11. Beffstrogonow
13. Zupa cebulowa z pulpetami
14. Zupa cutrynowa z kurczakiem i ryżem 

DANIA Z MIĘSA WIEPRZOWEGO

1. Kotlet schabowy panierowany
2. Pieczeń ze schabu w sosie własnym
3. Pieczeń faszerowana (pieczarkami, śliwkami, morelami lub mięsem mielonym)
4. Karkówka pieczona na żurawinie z cebulą
5. Karczek pieczony w sosie własnym
6. Sakiewki faszerowane grzybami lub mięsem mielonym z warzywami
7. Roladki schabowe z serem fetą, bazylią i suszonymi pomidorami
8. Zrazy wieprzowe w sosie własnym
9. Sznycle po wiedeńsku (jajko smażone + pietruszka)
10. Schab saute po królewsku z warzywami (ogórek konserwowy, papryka kolorowa, groszek, szynka)
11. Kotlet schabowy saute z pieczarkami, serem żółtym i natką pietruszki

 
DANIA Z MIĘSA DROBIOWEGO
 
1. Kotlet de volaille
2. Kotlet w panierce
3. Roladki faszerowane (grzybami, serem, szynką, serem i fasolką szparagową)
4. Filet w sosie cebulowym z pieczarkami
5. Roladki z indyka (seler, cebula mięso mielone i jajko)
6. Gniazdeczka drobiowe
7. Udko otulane boczkiem
8. Filet z indyka z żurawiną
9. Pierś kurczaka w sosie z zielonego pieprzu
10. Roladka faszerowana szpinakiem i boczkiem
11. Medalion drobiowy z sosem grzybowym

 
SURÓWKI (3 rodzaje do wyboru)
 
1. Surówka z kapusty białej
2. Surówka z kapusty czerwonej
3. Kapusta zasmażana
4. Surówka z marchwi na chrzanie
5. Marchewka z brzoskwinią
6. Surówka z kapusty pekińskiej
7. Surówka z kiszonej kapusty
9. Surówka z selera
10. Ćwikła
11. Surówka z buraków(marchew, buraki, por, kukurydza, papryka, żurawina, majonez)
12. Ogórek kiszony lub konserwowy
13. Warzywa z wody
 
 
SAŁATKI (3 rodzaje do wyboru)

1. Sałatka pieczarkowa (pieczarka marynowana, ogórek konserwowy, jajka, szczypior, majonez, przyprawy)
2. Sałatka jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, groszek, ogórek kiszony, cebula, ziemniaki, majonez, przyprawy)
3. Sałatka z gyrosem (kurczak, ogórek kiszony, kukurydza, kapusta pekińska, majonez, ketchup, przyprawy)
4. Sałatka z kurczaka (seler marynowany, kurczak, kukurydza, jajko, papryka czerwona, majonez, przyprawy)
5. Sałatka z kęsków piwnych (kęski piwne, jajko, seler marynowany,
cebula czerwona, papryka marynowana, majonez, przyprawy)
6. Sałatka z pora (por, seler marynowany, jajko, groszek, marchewka, majonez, przyprawy)
7. Sałatka z tortellini (tortellini, papryka czerwona, ogórek, cebulka
żółta marynowana, sałata lodowa, szczypior, majonez, przyprawy, tabasco)
8. Sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula czerwona, oliwki, ser feta, sos winegret)
9. Sałatka z wędzonym boczkiem (sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, boczek, sos czosnkowy)
10. Sałatka z łososiem (łosoś wędzony, sałata lodowa, rukola,
kiełki rzodkwi, jajka, pomidory koktajlowe, ogórek, papryka, sos winegret)
11. Sałatka z tuńczykiem (sałata lodowa, ogórek, pomidor, tuńczyk, jajko, fasola szparagowa, sos sałatkowy)
12. Sałatka z kurczakiem (sałata lodowa, ogórek, papryka, pomidor, kurczak, sos sałatkowy)
13. Sałatka meksykańska ( sałata lodowa, ogórek, pomidor, papryka, kiełki, grzanki, sos meksykański)
14. Sałata z ananasem ( ananas, kurczak, kukurydza, ser żółty, jajko, papryka marynowana, majonez, przyprawy)
15. Sałatka z szynką (szynka wędzona lub konserwowa, kukurydza, seler marynowany, jajko, ser żółty, majonez, przyprawy)
16. Sałatka z fasolą ( fasola czerwona, groszek, szynka konserwowa, ogórek konserwowy, kukurydza, cebula, majonez, przyprawy)
 
 
ZIMNA PŁYTA (do wyboru 5 rodzai)
 
1. Ruloniki szynkowe mix
2. Szaszłyki drobiowe w cieście piwnym z tymiankiem
3. Nuggetsy mix (w migdałach, sezamie, cieście naleśnikowym)
4. Roladki z boczku i cukinii
5. Polędwiczki w boczku
6. Koreczki z bekonu ze śliwkami
7. Galaretka drobiowa
8. Galaretka wieprzowa z warzywami
9. Galantyna ze schabu faszerowane pastą chrzanową
10. Galantyna drobiowa z sosem czosnkowym
11. Baleron drobiowy
12. Różyczki z łososia z serkiem
13. Łosoś na grzankach z serkiem i oliwką
14. Śledź po żydowsku (cebulka + koperek)
15. Śledź w oleju lnianym
16. Śledź w śmietanie
17. Koreczki śledziowe
18. Rolada schabowa
19. Jaja w sosie tatarskim
20. Chrupki drobiowe w cieście + sos tao-tao
21. Ryba po grecku
22. Rolada szpinakowa
23. Rolada z tortilli
 
 
DODATKI DO DAŃ NA CIEPŁO
 
1. Ziemniaki puree
2. Ziemniaki opiekane z ziołami
3. Ziemniaki panierowane
4. Młode ziemniaki w sezonie
5. Szyszki
6. Ryż z warzywami
7. Kasza
8. Kopytka

 
DESERY

1. Lody z owocami i bitą śmietaną
2. Panna cotta z musem malinowym
3. Szarlotka na ciepło
4. Ciastko tortowe
 
 
NAPOJE ZIMNE I GORACE (bez ograniczen)
 
-stół kawowo-herbaciany
-woda gazowana,niegazowana z cytryną i miętą
-soki
-pepsi, sprit, fanta (w pet 1L)

 
Z MENU DO WYBORU
 
-5 posiłków gorących
-6 przystawek
-3 sałatki
-wędliny
-owoce
-pieczywo
-napoje gazowane i soki bez ograniczeń
-kawa i herbata bez ograniczeń
-wino musujące i chleb na powitanie
 
 
DODATKOWO OFERUJEMY
 
-stół wiejski
-pieczonego prosiaka
-fontenne alkoholową
-fontanne czekoladową
zapraszamytekst.png

Kontakt


 icontelWesela i imprezy: 600 053 425
 Restauracja: 662 848 978

iconmail  kontakt@podksieciagorka.pl  

  37-630 Oleszyce,
  ul. Zamkowa 61E

Mapka dojazdu

© 2016 Pod Księcia Górką. Wszelkie prawa zastrzeżone. Projekt i wykonanie PM MEDIA. Oparte na Joomla i Shaper Helix3 template.

Search